Tenorul Florin Guzgă este noul director artistic al Operei ieșene

WhatsApp Image 2022-02-01 at 13.01.01

Opera Națională Română din Iași și-a definitivat structura de conducere. Astăzi, îndrăgitul solist Florin Guzgă a fost numit coordonator artistic al instituției. Postul rămăsese vacant de săptămâna trecută, după ce fostul coordonator, Andrei Fermeșanu, a fost numit manager interimar al Operei ieșene.

„Am primit cu bucurie propunerea domnului manager Andrei Fermeșanu de a ocupa această funcție, care mă onorează și mă responsabilizează deopotrivă. Îi mulțumesc domnului manager pentru încrederea acordată. Privesc înainte cu speranța că alături de această minunată echipă vom reuși să menținem și chiar să ridicăm nivelul de performanță al Operei Naționale Române din Iași cu care publicul nostru drag s-a obișnuit” a declarat Florin Guzgă.

Născut la Negrești, noul coordonator artistic al Operei ieșene va împlini 37 de ani pe 14 iunie. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași.

A început colaborarea cu Opera ieșeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist.
Unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, Florin Guzgă a primit numeroase premii naționale și internaționale și a colaborat cu teatre lirice din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Chișinău, Toulouse, Zagreb.