Tenismenii ieşeni Bogdan Apostol, Cezar Creţu şi Andreea Prisacariu, campioni ai României cu CSM Bucureşti

tenis-Bogdan Apostol campion cu CSMB masc

La Bucureşti, în prima decadă a lunii octombrie 2018, la Centrul Naţional de Tenis s-au derulat Campionatele Naționale pentru echipele de seniori, sub arbitrajul Mihaelei Testiban. Competiţia a fost organizată de Federația Română de Tenis şi a fost una extrem de puternică, foarte mulţi jucători de top ai României participând la turneul din Capitală.

La masculin, cu ieşenii Bogdan Apostol şi Cezar Creţu în echipă, primul fiind şi component al echipei României de Cupa Davis, CSM Bucureşti şi-a adjudecat titlul naţional după următoarele victorii: 4-3 pe CS Universitatea Cluj, 7-0 cu TC București și 5-2 cu Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov.

Lotul campionilor de la CSM Bucureşti i-a cuprins pe Dragoș Dima, Adrian Ungur, Bogdan Apostol, Bogdan Borza, Nicolae Frunză, Cezar Crețu și Andrei Andrei. Căpitanul-nejucător a fost Marius Raicea.

Pe locul 2, cu 2 victorii s-a clasat echipa Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov, în componenţa: Vasile Antonescu, Edris Fetisleam, Vlad Dancu, Valentin Vanță, Petru Alexandru Luncanu, Victor Crivoi și Luca Tatomir. Echipa condusă de Remus Farcas a învins cu 5-2 pe CS Universitatea Cluj și cu 4-3 pe TC București.

Medalia de bronz şi implicit locul 3 i-a revenit echipei CS Universitatea Cluj, după 6-1 cu TC București. Echipa din Ardeal a fost alcătuită din Călin Manda, Alexandru Jecan, Victor Cornea, Mihnea Turcu și Răzvan Codescu, căpitanul nejucător fiind Titu Turcu.

În turneul feminin, campioană naţională a fost tot CSM București, condusă de căpitanul Liana Ungur, printre jucătoare fiind şi ieşeanca Andreea Prisacariu.
CSM Bucureşti a reuşit trei succese din tot atâtea posibile, după 6-1 cu CS Sportul Studențesc Bucureşti, 5-2 cu CSŞ Ploiești și 5-2 cu CS Dinamo București. Pentru campioanele de la CSMB au evoluat Alexandra Cadanțu, Nicoleta Dascălu, Cristina Ene, Andreea Mitu, Alexanda Damaschin, Andreea Prisăcariu și Ana Maria Țăranu.

Medaliile de argint au revenit celor de la CS Dinamo București, cu două victorii la activ: 5-2 cu CS Sportul Studenţesc și 7-0 cu CSS Ploiești. Echipa pregătită de Constantin Cosmescu a fost alcătuită din Miriam Bulgaru, Irina Fetecău, Oana Simion, Cristina Adamescu, Nicole Tătăruș, Izabela Novac, Ilinca Amariei și Simona Ogescu.

Pe locul 3 în competiţia feminină s-a clasat CS Sportul Studențesc Bucureşti, după 4-3 cu CSŞ Ploiești. „Studentele” din Capitală, conduse de Vasile Novăceanu, au fost Ilona Ghioroaie, Ioana Gașpar, Ioana Toanchina, Camelia Hristea, Cristina Băjescu, Andreea Novăceanu și Ioana Ducu, ultima fiind colegă de generaţie cu ieşeanca Michele-Alexandra Zmău, cea care între timp concurează pe terenurile de tenis pentru Italia!

Text semnat de Dan Teodorescu