Temerarii Centenarului – Petru Cazacu, maratonist

foto_Petru_Cazacu

Un iesean este primul roman care a parcurs, alergind, traseul montan de pe Transfagaran. Timp de 26 de ore,  a parcurs cei 151 de km, stabilind, astfel, o premiera pentru Romania. Barbatul si-a dorit sa marcheze anul centenarului intr–un mod special, iar aventura s-a lasat cu peripetii, privelisti superbe si crampe musculare.

Medicul veterinar Petru Cazacu era, acum 3 ani, un om obisnuit care nu putea alerga  mai mult de 2 kilometri jumatate. Cand si-a dat seama ca are nevoie de o schimbare majora in viata, s-a apucat de sport sustinut iar prima aventura a fost pe Transfagarasan, unde a alergat 151 de km.

Ultramaratonul pe Transfagarasan nu a fost usor si nici lipsit de pericole, in special pe timp de noapte.

La fiecare 30 de minute de alergare, ieseanul mergea la pas cite 5 minute, pentru a putea rezista cursei pe Transfagarasan.

Sotia si fiul sau, de 9 ani, i-au fost alaturi si l-au incurajat sa termine cursa. Pe 8 noiembrie, ieseanul, care a parcus in premiera, traseul montan de 151 de km, de pe Transfagarsan, vrea sa participe la un maraton din Grecia. Distanta de la orasul Maraton pina la Atea este de 42 de km si a fost parcursa prima data in anul 420, inainte de Hristos.