Conferințele ACVO aduc răspunsuri la întrebări arzătoare ale liceenilor

conferinta ACVO TeleM

Teme de mare interes, prezentări interactive și speakeri prestigioși într-un ambițios program de conferințe dedicate adolescenților.

Asociația ACVO, organizație neguvernamentală înființată în această vară la Iași, lansează în luna noiembrie primul său proiect de anvergură dedicat adolescenților: un program de conferințe interactive, în care specialiști din cele mai diverse domenii vor oferi îndrumare și răspunsuri la preocupările complexe ale liceenilor. De la sănătate și sport, la literatură și civism, de la informații financiare și educație de business, până la sfaturi pentru alegerea carierei ori metode de comunicare eficientă, de la inteligență emoțională la prelegeri despre fericire ori succes, orice temă care trezește interesul și curiozitatea adolescenților va putea fi abordată în Conferințele ACVO. Nu vor lipsi poveștile de viață și dialogurile cu personalități și celebrități, prilej pentru participanți să descopere singuri ce modele sau învățături li se par interesante și demne de urmat.

„Promitem liceenilor câteva lucruri foarte simple despre conferințele noastre: că invitații și vorbitorii noștri vor fi mereu oameni speciali, de la care vor avea multe de aflat și de învățat, că vom crea un spațiu deschis și prietenos pentru dialog, că îi vom asculta când vor dori să întrebe, să propună teme sau să ajusteze proiectul pe gustul și preferințele lor, că avem ambiția și tenacitatea necesare pentru a ține viu acest proiect atâta timp cât și interesul lor va fi pe măsură. Adolescenții pot de altfel să se implice major în organizarea conferințelor, ca voluntari sau chiar ca responsabili direcți, în cadrul organizației noastre de tineret”, arată Mariana Chirilă, director executiv al Asociației ACVO.

Conferințele ACVO debutează în luna noiembrie și vor fi organizate în ediții lunare. Pe lângă partea de prezentare inițială, fiecare conferință va include și o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, de dialog între participanți și speakerul invitat. La unele teme, tinerii nu vor fi doar spectatori, ci vor fi provocați să se implice activ în descoperirea informațiilor și concluziilor pe care le așteaptă.

„Important pentru noi este ca fiecare adolescent din sală să plece cu un beneficiu concret de la conferințele noastre, cu ceva nou și cu ceva în plus, care să îi fie de ajutor în viață”, adaugă Mariana Chirilă. „De aceea, avem câteva reguli de la care nu ne vom abate: teme relevante, un conținut consistent de informații și idei, beneficii practice și concluzii ușor de aplicat și utilizat, abordări aspiraționale și motivaționale, și – pentru toate acestea – vorbitori de mare valoare și anvergură. Însă ne interesează în egală măsură și atmosfera pe care o vom crea la conferințe, astfel încât tinerii să vină cu plăcere și cu entuziasm la aceste întâlniri. Căutăm de aceea spații neconvenționale de desfășurare și pregătim mici cadouri și surprize pentru participanții cei mai activi. Conferințele ACVO vor fi efervescente și vii, așa sperăm din toată inima.”

Despre Asociația ACVO
Asociația ACVO a fost înființată în 2018 de ApaVital SA pentru a derula programe și proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare comunitară, cu accent pe educație, ecologie, dezvoltare urbană, caritate. O parte însemnată a proiectelor va fi canalizată în beneficiul adolescenților și va fi dezvoltată împreună cu ei, prin intermediul unei organizației de tineret proprii. Elevii de liceu se pot înscrie în organizație sau ca voluntari pentru proiectele asociației. Informații și înscrieri la contact@acvo.ro.

Persoană de contact: Cristina Munteanu, Coordonator Proiecte, tel. 0799.308.778, cristina@acvo.ro.