Televiziunea nationala pe un butoi de pulbere dupa programul de Revelion. Se cere demisia sefei Doina Gradea

vacanta mare

Reactii acide dupa Revelionul organizat de TVR 1 cu Vacanta Mare. Postul public a platit 50.000 de euro iar programul a parodiat masurile autoritatilor de a purta masca, regulile de distantare sociala sau campania de vaccinare.

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust și pe cele ale bunului-simț, ci și legislația audiovizualului. M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedință a CNA”, a scris Dorina Rusu, membru CNA.

„La TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezența lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o producție mult mai ieftină decât producția stand up-ului plătit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm. TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta. După ce am scris cât de dezastruoasă este situația la TVR, Doina Gradea a trimis un email tuturor angajaților, spunând că instituția merge atât de bine, încât are și profit: „este al treilea an consecutiv de când, împreună, închidem un an fără pierderi financiare, dimpotrivă, cu plusuri”. Explicație: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, în ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii încasați din reclame, declarând acești bani drept profit. Consecința este că, an de an, în ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru că instituția a declarat profit 10% în fiecare an. Situația a făcut ca în ultimii 3 ani să avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru că Doina Gradea bravează și minte, declarând drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit. TVR, ai nevoie de reformă. Acuși începem”, a anuntat deputatul Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultura si Mass Media din Camera Deputatilor.