”Telenovelă” cu scenariu scris de o puștoaică din Botoșani: A plecat de acasă și le-a spus polițiștilor că a fost răpită și că se teme pentru viața ei

O adevărată desfășurare de forțe a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce părinții unei copile de 12 ani au sesizat dispariția fetei de acasă.

Un apel la 112, venit noaptea trecută în jurul orei 1.30, sesiza dispariția unei minore de 12 ani, din comuna Vorona, care părăsise domiciliul în aceeași seară, iar până la ora apelului nu revenise.

Ulterior, din verificări a rezultat faptul că aceasta era împreună cu alt minor, de 13 ani, din aceeași localitate.

S-au constituit echipe de căutare, fiind angrenați, alături de polițiști, câinele de căutare-salvare a persoanelor în mediul natural, precum și pompieri, jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic, polițiști de frontieră cu aparat cu termoviziune și voluntari.

Minora avea asupra sa un telefon, prin care păstra legătura cu polițiștii prin intermediul mesajelor, inducându-i în eroare, cu privire la locația și situația de pericol în care se află. Acesta le-a transmis forțelor de ordine că ar fi fost răpită de pe stradă și că viața ii este în pericol, aspecte care s-au dovedit a fi nereale.

După câteva ore, minora de 12 ani a fost identificată la aproximativ 6 kilometri de locuință, în zona pădurii. Aceasta era singură.

Ulterior, după 6 ore de căutări, la peste 7 kilometri de locuință, a fost identifcat și minorul de 13 ani.

Cei doi nu au fost victimele vreunei infracțiuni, în perioada în care au lipsit de la domiciliu.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care minorii au părăsit domiciliul, urmând a fi informată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru analizarea comportamentului minorilor.

sursa stiri.botosani.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *