Tecuciul va avea spital nou

Astazi a fost semnat contractul pentru construirea unui spital nou in Tecuci, investitia urmand sa se ridice la 35 milioane de euro. 120.000 oameni si centrul si nordul judetului Galati depind de aceasta unitate medicala, în condițiile în care Spitalul Județean Galați se află la 80 de km depărtare.

Clădirea principală actuală a Spitalului Municipal ”Anton Cincu” are aproape 120 de ani vechime, saloane cu 6-8 paturi, nu are subsol și nu mai corespunde normelor actuale. Noul spital va avea spații moderne și dotări de ultimă generație, astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții.

Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat. Noua clădire va avea 105 paturi, din care 10 pentru secția ATI. De asemenea, vor fi amenajate și patru săli moderne de operații. După două luni de proiectare și aprobarea documentației tehnice, vor demara la propriu lucrările.

Pe acoperișul noii clădiri va fi amenajat și un heliport pentru elicopterul SMURD.  De asemenea, Consiliul Judetean pregăteste proiecte și pentru celelalte pavilioane ale spitalului, astfel că investițiile în sistemul medical din Tecuci vor ajunge la peste 60 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *