Teatrul„Luceafărul” își va recăpăta strălucirea de altă dată

teatrul-luceafarul

Dupa 35 de ani, Teatrul pentru Copii „Luceafarul” din Iasi va fi reabilitat. De curand s-a primit avizul de la comisia zonala a monumentelor istorice pentru inceperea lucrarilor de modernizare a institutiei. Fara acest document, proiectul a fost blocat  mult timp. Acum, Consiliul Judetean Iasi asteapta ultimele avize pentru a depune proiectul de reabilitare a Teatrului „Luceafărul”.

Una dintre cele mai îndrăgite instituții de cultură va primi finanțare pentru  lucrări de modernizare. Este vorba despre Teatrul „Luceafărul” din Iași care are nevoie de reparații capitale, atât la exterior, cât și la interiorul clădirii. De curând, autoritățile au anunțat că lucrările de intervenție au fost avizate favorabil de către Comisia zonală a monumentelor istorice.

Ioan Holban, director Teatrului„Luceafărul” din Iași: „A fost vorba de mai multe etape. Noi am început demult cu povestea asta de prin 2007-2008. Au fost mai multe etape. În orice caz, ultima dată când s-a făcut evaluarea de către Comisia Tehnică de la Consiliul Județean, în urmă cu șase ani 2,3 milioane de euro„.

Conducerea spera ca prin intermediul proiectelor europene să acopere două treimi din costuri pentru reabilitarea teatrului.

Toată clădirea începând de la exterioare, trebuie să facem reabilitarea termică. Asta e clar. Terasa, absolut tot ceea ce înseamnă clădirea pe exterior. Se vede și cu ochiul liber. Din 87 și până acum au căzut travertină. Nu e normal să rămână așa„, a completat Ioan Holban.

Reprezentanții instituției spun că vor primi sprijin și din partea mediului privat pentru anumite lucrări.