Teatrul ne unește la „UniTeatru”

În premiera in acest an, Casa de Cultură a Studenților și Teatrul Studențesc Ludic din Iași lansează un nou proiect menit să aducă teatrul mai aproape de tineri – Festivalul de Teatru Contemporan UniTeatru. Provocarea este de a prezenta pe scenă texte noi, cu mesaj puternic și interpretare de înaltă clasă.

Prima ediție a Festivalului de Teatru Contemporan UniTeatru se va desfăsura in acest week-end, între 25 și 27 mai 2018, sub auspiciile Centenarului Marii Uniri. In consecinta, trupele care vor urca pe scenă vor prezenta piese scrise de autori români.

Ni se pregateste un festival noncompetitiv, care încurajează prietenia și schimburile de experiență între tinerii pasionați de fenomenul teatral – profesioniști sau nu si care va aborda teme majore ale existenței umane contemporane în maniere dintre cele mai atractive: de la comedii spumoase, la drame psihologice și chiar teatru al absurdului. Toate sub umbrela generoasă a teatrului care unește.

Pentru a comemora memoria fondatorului Teatrului Studențesc Ludic, programul va conține și spectacolul “Poem irlandez pentru vioară și suflet”, realizat de Aurel Luca și prezentat cu succes în zece festivaluri internaționale.Festivalul UniTeatru prilejuiește și lansarea ediției 2018 a Festivalului Internațional de Teatru “Aurel Luca”, ce se va desfășura între 6 și 9 decembrie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!