Teatru sub castani, ediția a XI-a

Începând de miercuri, 27 aprilie 2022, se desfășoară, la Iași, Festivalul de teatru școlar în limbi străine Teatru sub castani, ediția a XI-a.

Organizat de Colegiul Național „Mihai Emineascu” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași şi Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, evenimentul reunește 11 trupe din Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Huedin, Paşcani, Vaslui, Chișinău și Bălți, Republica Moldova. Trupele, cu membri a căror vârstă variază de la 8 la 18 ani, vor prezenta producții dramatice de mai mică sau mai mare întindere, bazate pe texte ale unor autori cunoscuți (Jean de la Fontaine, Matei Vișniec, Eugène lonesco, Molière, Raymond Queneau, Patti Lozano, Éric-Emmanuel Schmitt, J. Prévert &  A.Jurcan etc.) sau pe creații proprii ale trupelor sau ale coordonatorilor acestora.

Deschiderea festivă va avea loc miercuri, 27 aprilie 2022, ora 19.00, sub castanii din curtea școlii, și va fi urmată de prezentarea trupelor participante. Ziua a doua – joi, 28 aprilie – va fi o zi maraton, cu spectacole în limbile franceză, engleză şi germană, prezentate de la 9.00 până la 19.00 la Sala Uzina cu Teatru a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” – o adevărată provocare, mai ales pentru juriu. Președinte al juriului este, prin tradiție, domnul conf. univ. dr. Ovidiu Lazăr, regizor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași. Din juriu mai fac parte foști membri ai unor trupe de teatru în limbi străine, specialiști în teatru, cunoscători a cel puțin două dintre limbile străine în care se joacă.  În cursul dimineții de vineri, 29 aprilie, tinerii actori vor participa la ateliere de teatru, dans, mișcare, gastronomie, traduceri, arta manuala, broderii si pictură susținute de specialiști. Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 29 aprilie 2022, ora 12.00, din nou sub castani. După-amiaza va fi dedicată cunoașterii Iașului de către participanții din țară și din Republica Moldova, iar seara muzicii și dansului sub castanii din curtea școlii.

Le dorim tuturor succes, o experiență care să le îmbogățească sufletul și mintea și o ședere în Iași cât mai plăcută.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!