Taximetriștii amenință cu proteste dacă Guvernul nu va plafona prețurile la carburanți

foto_carburanți

Taximetriștii anunța că se pregătesc pentru acţiuni de protest şi cer Executivului măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburanţi, informează Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi-ADTI.

„Având în vedere ultimele evoluţii de creştere a preţului la carburant, benzina şi motorina depăşind pragul de 7 lei/litru, Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi-ADTI solicită Guvernului României o întrevedere pentru adoptarea unor măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburant. Nevoia de mobilitate şi transport a persoanelor, pe care şoferii de taxi o deservesc, este extrem de importantă, mai ales în aceste vremuri. Datorită majorării preţurilor la carburant, energie electrică, tarife RCA şi a coşului zilnic, transportatorii independenţi se confruntă cu mari probleme şi abia mai fac faţă cheltuielilor. În aceste condiţii, activitatea de transport nu mai poate fi sustenabilă” , a transmis ADTI.

Astfel, având în vedere că transportatorii îşi obţin veniturile exclusiv din surse private, ajustarea tarifelor de distanţă în astfel de condiţii nu reprezintă o soluţie de luat în calcul în momentul de faţă, au mai spus aceştia.