Taxele și impozitele trebuie plătite până la sfârșitul lunii

taxe impozite ghiseu

Ieșenii trebuie să plătească până pe 30 septembrie a doua tranșă pentru principalele impozite și taxe locale. În caz contrar, acestea se vor majora cu 1% pentru fiecare lună, începând cu ziua următoare a termenului de scadență.

Creanțele principale care trebuie plătite către bugetul local al Municipiului Iași sunt: impozit/taxă pe clădiri, impozit/taxă pe teren, impozit pe mijloace de transport, taxe pentru folosință.

După achitarea a tuturor obligațiilor, potrivit reglementărilor în vigoare, contribuabilii persoane juridice si persoane fizice pot beneficia de anularea penalităților pentru obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020 datorate bugetului local. Cererea de anulare a dobânzilor se poate depune până la 31 ianuarie 2022 inclusiv.

Plata se poate face în numerar sau cu cardul la sediul Direcţiei Generale, la ghișeele din cartierele Podu Roș, Alexandru cel Bun, Păcurari, Nicolina, Frumoasa și Tătărași sau online, fie prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online www.ghiseul.ro, fie de pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi www.primaria-iasi.ro.