Taxă pentru mașinile de tonaj, care tranzitează comuna Miroslava

Sharing is caring!

Satui sa tot repare asfaltul distrus de autovehiculele cu gabarit depasit, primarul Dan Nita a decis sa ii puna la plata pe cei care distrug drumurile. Cu banii obtinuti din taxa de libera trecere vor fi facute  reparatii, iar infrastructura rutiera va fi modernizata.

In urma cu un an de zile, drumul care trece exact prin inima comunei a fost modernizat. La cateva luni, insa, gropile au reaparut pe sosea. Pentru ca prin localitate circula zilnic sute de masini de mare tonaj, edilul a hotarat ca e timpul ca si cei care produc daune sa fie trasi la raspundere.

Dan Nita – primar Miroslava: “Uitati-va, este mult trafic si de la o zi la alta, strazile care au fost asfaltate se deterioreaza. Practic, nu dureaza mai mult de doi ani, strada pe care am asfaltat-o pentru un anumit tonaj dispare. Si atunci am fost obligat sa recurg la metode speciale pentru a rezolva problema drumurilor. Vom pune indicatoare pentru tonaj, nu au voie sa intre pe raza comunei Miroslava cu masini mai grele de 3,5 tone, iar cei care vor intra vor plati taxa speciala”.

Satenii sustin ideea taxarii soferilor care le tranziteaza comuna. Taxa a intrat in vigoare din aceasta luna si este valabila pentru masinile cu o greutate de 3,5 si pana la 7,5 tone, in cuantum de 50 lei/zi.

Pentru cele intre 7,5 si 14 tone, soferii vor plati 100 lei/zi, iar pentru cele care au mai mult de 14 tone, taxa este de 200 lei/zi. Conducatorii auto pot opta pentru plata lunara. Iar cei care nu se inscriu pe lista permiselor de libera trecere risca amenzi cuprinse intre  1.500  si  2.500 de lei.

shares