Taxă majorată la Botoșani pentru rezervarea locului de parcare

loc de parcare

Interesul pentru rezervarea unui loc de parcare în municipiul Botoşani este foarte mare. Pentru a reuşi să atragă fondurile necesare amenajării unor noi locuri, municipalitatea a decis să majoreze taxa de rezervare. Astfel, taxa minimă de rezervare a unui loc de parcare pentru persoanele fizice va fi de 172 de lei pe an, faţă de 138 de lei în 2020. La persoanele juridice, taxa minimă va fi de 630 de lei pe an, faţă de 467 de lei în prezent.

Această taxă a fost diminuată în mandatul 2012 – 2016, de la 170 de lei la 131 de lei, din diverse motive. Acum, am avut în vedere posibilitatea colectării unor sume pentru a satisface așteptările cetățenilor prin amenajarea unor noi locuri de parcare. Și acești bani se vor duce cu precădere în amenajarea unor noi parcări și investiții pentru rezolvarea acestor probleme”, a anunţat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoşani.

Taxa pentru rezervarea locurilor de parcare se va putea plăti până pe 15 martie 2021. Asta în condiţiile în care nu vor fi luate alte decizii la nivel naţional, în contextul actualei crize sanitare. În acest an impozitele şi taxele locale s-au achitat până la 30 iunie, dată până la care a fost valabilă şi acordarea bonificaţiei de 10% la achitarea integrală a dărilor locale.