Taxa de gunoi se dublează în județul Vaslui

Agenții economici din județul Vaslui vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru gunoiul pe care îl generează. În ședința de miercuri a Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, reprezentantul județului în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui (ADIV), va fi mandatat să voteze “pentru” proiectul de hotărâre privind actualizarea Planului de evoluție a tarifelor pentru persoanele non-casnice Instituții Industrie Comerț (IIC), prin care taxa va fi majorată de la 560 de lei/tonă, cât este în prezent, la 1031 lei/tonă.

Taxa de gunoi se dublează în județul Vaslui

Valoarea va fi una maximală, ceea ce înseamnă că fiecare UAT își va putea stabili propria taxă, iar vestea bună este că majorarea îi va afecta doar pe agenții economici care nu au încheiate contracte cu operatorii de salubritate.

În județul Vaslui, de gestionarea gunoaielor se ocupă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui (ADIV), din care fac parte aproape toți primarii din rural și urbani. Acești membri asociați, cel puțin o dată pe an, mandatează Asociația să exercite în numele și pe seama lor atribuții legate de serviciul de salubrizare: să elaboreze și să aprobe Strategia de Dezvoltare a Serviciului, programe de dezvoltare a infrastructurii existente, programe de mediu, precum și să aprobe o politică tarifară în conformitate cu evoluția Planului tarifar, document ce a stat la baza aplicației de finanțare a proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor solide în județul Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *