Tătaru, într-o nouă vizită la Spitalul Mobil de la Iași: ”Cred că noi am lipit toate valurile”

tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Iaşi, că se aşteaptă ca şi în următoarele zile să fie înregistrată o creştere progresivă a numărului de infectări cu COVID-19, iar atunci când a fost întrebat dacă există posibilitatea de a intra valul doi, el a răspuns că „am lipit toate valurile”.

„Rămânem în acelaşi ritm de creştere a numărului de cazuri noi. După cum vedeţi, sunt în aceleaşi judeţe şi municipiul Bucureşti în care avem o creştere în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care măsurile impuse de acum două zile, şi începând de luni cu evenimentele private, ar trebui să îşi facă efectul în următoarele două – trei săptămâni, dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, după vizita făcută la spitalul mobil de la Leţcani.

Atunci când jurnaliştii l-au întrebat pe ministru despre valul doi al pandemiei de COVID-19, acesta a răspuns „cred că noi am lipit toate valurile în acest moment”.

„Valul doi? Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi, neieşind din valul unul, l-am prins şi pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creştere a numărului de cazuri. În contextul european al valului doi ne lipim şi noi acolo”, a replicat ministrul Sănătăţii.