Tarife reduse pentru studentii care intra in vacanta

Odata cu incheierea cursurilor, studentii nu vor mai avea aceleasi reduceri la biletele de calatorie. Potrivit normelor legale in vigoare, studentii pot beneficia de reduceri doar in cursul anului universitar.

Primaria invita toti reprezentantii universitatilor de stat din Iasi,  la discutii pe tema reducerilor pentru transportul studentilor.

Cristian Stoica, director CTP Iasi: „Pe timp de vara asa cum s-a discutat si in spatiul public, studentii pot beneficia de reduceri de 50% la transportul public dar, in sensul acesta, trebuie sa stabilim o metodologie de eliberare a acestor abonamente si municipiul Iasi, prin domnul primar a trimis  o adresa tuturor reprezentantilor universitatilor, astfel incat sa gaseasca impreuna o modalitate de eliberare a acestor abonamente si pe perioada vacantei, masteranzi, doctoranzi si alti studenti care au diferite activitati in municipiul Iasi”.

CTP Iasi nu dispune de resurse financiare pentru a acoperi diferenta de 50 % din valoare titlurilor de calatorie acordate studentilor, municipalitatea si universitatile fiind institutiile care le ofera aceste facilitate.

Cristian Stoica, director CTP Iasi: „Pana acum, pe perioada anului scolar, avand in vedere ca universitatile au si ele buget pentru transport, o parte din 50% pentru studenti, in speta intre 20 si 30%  sau chiar mai mult era platita de universitate, iar 50%, diferenta de primarie”.