Targul Meșteșugarilor și Târgul de Ceramică Cucuteni, la Iasi

In acest week end, a revenit la Iasi Targul Mestesugarilor si Targul de Ceramica Cucuteni. Primul se desfasoara in Parcul Expozitiei si vor fi prezenti 45 de expozanți din toate zonele țării in timp ce Targul Cucuteni este organizat in Parcul Copou.

Bucovineanul Florin Cramariuc face ca lemnul să ia forme interesate și tot mai admirate.

Mânuie cu o îndemânare deosebită unelte simple precum cuțitul, dalta, topoarele de diferite mărimi (de tăiat și despicat), securile, teslele, rindeaua și ciocanul de lemn. Astfel, Florin Cramariuc realizează sărărițe, linguri, căuce, măști, furci de tors, polonice, lăzi de zestre, diverse piese de mobilier împodobite cu motive geometrice și stilizări aparte.

Florin Cramariuc – Mester Popular:

Lemnul este unul vrajit este un lemn cu poveste, are o anumita conotatie, se leaga strans de obiceiurile si datinile stramosesti. Fac lemnul sa vorbeasca. Absolut toate obiectele pe care le vedeti la mine poate par obiecte de arta dar toate sunt de uz gospodaresc. Pot fi folosite in gospodaria taranului roman de la lingura la mobilier casnic. Impreuna cu sotia cam din 78 si culmea este ca ne-a iesit. Târgul național de ceramică tradițională „Cucuteni 5000” ne conduce, prin produsele care poartă pecetea vechilor forme și simboluri, de-a lungul unei istorii milenare și ne încântă, totodată, cu măiestria meșterilor populari de azi.

Pentru buna organizare a evenimentului, pana la 1 iulie 2024, ora 12.00, se va închide circulația rutieră pe strada General Toma Dimitrescu și se va institui circulația în dublu sens pe strada Dumbrava Roșie, sectorul de drum cuprins între strada General Toma Dimitrescu și strada George Coșbuc.

In parcarea Stadionului „Emil Alexandrescu” va fi organizată o zonă alimentară unde vor fi comercializate produse tradiționale preparate la grătar, băuturi răcoritoare, bere artizanală, produse de patisserie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *