Târgul de Crăciun de la Liceul Teoretic Waldorf

Sharing is caring!

Miercuri, în foaierul Casei de Cultură a Studenților din Iași, începând cu ora 17.00, se va desfășura Târgul de Crăciun, organizat de Liceul Teoretic Waldorf Iași. În şcoliie Waldorf există obiceiul de a se organiza înainte de venirea Moşului Nicolae aşa numitele târguri sau bazare în care se expun obiectele confecţionate de elevii şcolii la activităţile de abilităţi practice, acestea putându-se şi cumpăra.

Bineinteles, preţurile sunt mai mult simbolice, iar părinţii intră cu plăcere în acest „joc de-a vânzătorii şi cumpărătorii”. Pentru copii acest eveniment prinde bine din multe motive: au o mai bună motivaţie de-a lungul anului în cadrul orelor de abilităţi; sunt foarte mândri şi fericiţi să vândă, dar şi să explice doritorilor procedeele de lucru pe care le-au folosit (de regulă la fiecare „raion” vânzătorul este şi „producătorul” obiectelor); au ocazia de a vedea rezultatele muncii lor reflectate în părerile altora decât învăţătorii sau profesorii lor; au ocazia de a vedea ce şi cum au lucrat colegii lor.

Mai pe scurt, e bucurie mare la un asemenea bazar. Atmosfera e şi mai grozavă dacă acei elevi care au studiat mai intens unele instrumente muzicale dau mici „concerte” cu colinde şi alte cântece potrivite. Dacă se organizează şi un stand cu prăjiturele, mere coapte, migdale şi nuci prăjite, ceai cald şi alte bunătăţuri (ajutorul mămicilor gospodine fiind aici esenţial), participarea la o asemenea acţiune va aduce şi mai multă bucurie

Bănuții strânși sunt folosiți pentru proiecte pe care elevii împreună cu profesorul diriginte le stabilesc. Și anul acesta comunitatea Waldorf vă așteaptă să luați parte la anualul Târg de Crăciun, să vă bucurați și să trăiți în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

shares