Targu Frumos ar putea deveni un centru de colectare legume-fructe din cadrul Casei Unirea

Pana in 2027, Ministerul Agriculturii vrea sa construiasca 15 centre de colectare/sortare/ambalare si procesare legume fructe, in principalele bazine legumicole din tara. Proiectul s-ar derula prin intermediul Societatii Nationale Casa de Comert Agroalimentar Unirea (Casa Unirea) in parteneriat cu UAT-urile.

Fiecare centru va avea 3000 mp, 4 benzi de sortare si spatiu cu temperatura controlata pentru a prelua, sorta si valorifica productiile legumicultorilor. In privinta amplasarii centrelor de colectare se va tine de cont de judetele cu cele mai mari productii de legume – fructe.

La nivelul Ministerul Agriculturii au fost efecutuate analize in mai multe judete din sudul tarii. Pentru Moldova urmeaza sa se faca o analiza pana la sfarsitul acestui an. Tinand cont ca Targu Frumos este cel mai important vazin legumicol din judetul Iasi sunt sanse mari ca aici sa se amplaseze un Centru de Colectare a Legumelor si Fructelor, cu scopul de a aduce beneficii atât pentru fermieri, cât și pentru consumatori și pentru industria agroalimentară în general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *