Targ de produse din Republica Moldova în Iași

Dulciuri, alimente, baturi alcoolice, cosmetice si genti sunt doar cateva dintre  produsele care pot fi cumparate din cadrul targului „Republica Moldova Prezinta”. Acest eveniment a fost organizat in parteneriat cu Camerele de Comert din Romania si Republica Moldova cu scopul de a promova produsele de peste Prut la noi.

Sergiu Harea, Președinte Camera de Comerț și Industrie Republica Moldova: „In cadrul acestei expozitiei avem peste 50 de companii din diferite domenii de activitate, in mare parte in domeniul agro-alimentar, bauturi alcoolice, care vin cu diferite noutati. In acest an avem o cooperare cu partenerii nostri din Romania”.

Romania importa an de an produse si servicii din Republica Moldova.

Paul Butnariu, președinte Camera de Comerț și Industrie Iași: „Importam produse agro-alimentare, produse textile, ale industriei de confectii si o buna parte din serviciile de IT si software. Este foarte important ca aceste evenimente, targuri nu fac altceva decat sa puna oamenii fata in fata si sa capete incredere unii in altii si firmele aduse in Romania sunt de buna calitate”.

Produsele lactate sunt la mare cautare pe piata din Romania. „Am venit cu cascaval 100% din lapte de vacuta. Avem cinci feluri de cascaval gouda care este cel  mai maturat”, ne-a spus Olga, producator.

O alternativa sanatoasa a dulciurilor sunt pistilurile din fructe.

Ludmila Castraveț, producător: „Suntem producatori de fructe uscate de diferite sortimente, iar ceea ce ne deosebeste de altii producem pistiluri din fructe, deserturi naturale care sunt fara zahar, fara aditivi si sunt destinate copiilor si adultilor”.

Apicultura este unul dintre domeniile cele mai active si populare din Republica Moldova. Producatorii au venit cu faguri si miere de toate tipurile.

Victoria Sobol, administrator: „Avem produse apicole de la Calarasi. Avem o miere calitativa si foarte delicioasa. Suntem foarte bucurosi de oportunitatea de a ne afla aici. Este o buna oportunitate pentru a ne dezvolta afacerea deci avem produse apicole. Avem si excursii la albine deci o directie noua in apicultura„.

Pentru ca oamenii au grija din ce in ce mai mult cand vine vorba de cosmetice, producatorii din Republica Moldova folosesc doar ingrediente naturale.

Ana Grama, producător produse cosmetice: „Noi venim cu produse cosmetice pentru corp din ingrediente naturale si pe baza plantelor crescute in gradina proprie. Pentru noi este important acest targ pentru ca ne facem vizibili, facem cunostinta cu clientii noi si cerinta lor fata de produsele cosmetice„.

Targul va fi deschis pana la sfarsitul acestei saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *