Targ de mesteri populari in acest week-end la Muzeul Viei din Harlau

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează în perioada 27 – 28 aprilie 2024, la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, Târgul Meşterilor Populari, eveniment derulat în parteneriat cu Ateneul Național din Iași și Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului” Iași.

Târgul reunește aproximativ 20 de meșteri populari ce provin din localități din județele Iași, Suceava, Botoșani. Publicul va putea admira și achiziționa obiectele realizate de acești păstrători și promotori ai meșteșugurilor transmise din generație în generație, în zona Moldovei, din domenii precum: prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, împletituri din nuiele și din fibre textile, realizarea de icoane, țesături și cusături, confecționarea de măști populare.

Muzeul Viei şi Vinului (Str. Logofăt Tăutu nr. 7, Hârlău, jud. Iași), parte a Muzeului Etnografic al Moldovei, este structurat pe câteva coordonate etnologice fundamentale, menite să ofere repere din cultura vieții tradiționale românești din zona Hârlăului. Expoziției permanente de obiecte etnografice și tehnică populară i se adaugă, periodic, evenimente menite să prezinte publicului imaginea unui muzeu viu și mereu tânăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *