Târg cu produse din Republica Molodva, adus la Iași

Comercianții din Republica Moldova vor fi mai prezenti pe piata comerciala de la Iasi. In cadrul unui proiect, in Parcul Expozitiei din Copou se va desfasura evenimentul „Republica Moldova la Iași” ce aduce in atentia publicului iesean preparate si produsele autohtone din Republica Moldova. Peste 50 de producători isi vor etala produsele in inima Copoului.

Iasul sare in spirjinul Republicii Moldova si aduce la Iasi un targ doar cu produse autohtone de peste Prut. Prezenţa companiilor moldoveneşti la Iaşi va fi o punte de comerț spre alte destinaţii din România, dar şi din alte ţări.

Mihai Chirica – primar municipiul Iași:

„Sa spunem ca noi am fost și vom ramane pentru Republica Moldova o poartă de intrare importantă din toate punctele de vedere și politic și administrativ si economic. Astfel incat cetatenii Republicii Moldova sa vada care sunt avantajele integrării în comunitatea Europeană. Pentru că din vorbe putem povesti foarte multe lucruri, dar ceea ce vad in Iasi, felul in care se dezvoltat orașul nostru contribuind cu fonduri de la comuniatea europeană reprezintă un exemplu pe care îl poate urma și Republica Moldova, de prosperitate, de creșterea nivelului de trai, de cresterea calității serviciilor publice. Si cred ca va trebui sa prezentam tot mai des acest lucru astfel incat fiecare cetățean al Republici Moldova sa inteleaga ca drumul corect al acestei tarii este spre comunitatea Europeană împreună cu România.”

Expoziția „Republica Moldova la Iași” este o oportunitate de  promovare a produselor și serviciilor moldovenești.

Ion Coșer – Consul, Consulatul General  al R. Moldova la Iași:

„Ceea ce facem prin evenimentul de astazi are exact acelasi fir rosu. Deci ne dorim sa fim cat mai mult prezenti, sa avem relatia economica cat mai prezentă, cât mai dezvoltată cu Uniunea Europeană. Și cum spuneam Iasul este poarta noastra de iesire. Nu o sa dau nume sau branduri pentru ca se consideră reclama, dar o sa vedeti chiar pe strada pietonala. Lucrurile s-au intamplat cumva muncind consecvent. O sa vedeti brandul de HoReCa de pe „Stefan cel Mare” carepentru prima data a venit la Iasi, s-a dezvoltat ulterior in toata Romania, iar anul acesta și-au deschis locația și în Germania, Frankfurt, Berlin.”

La expoziție sunt asteptati sa participe producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate regiunile țării, cuprinzând toate sectoarele economiei naționale, întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari si asociații de antreprenori din Republica Molodva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *