Târg al Meșterilor Populari pe Esplanada Palatul Culturii

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează în perioada 17 – 19 mai 2024, pe Esplanada Palatului Culturii din Iași, Târgul Meşterilor Populari, eveniment derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului”.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, târgul reunește aproximativ 60 de meşteri populari din diferite zone etnografice ale României și din Republica Moldova, care susţin, prin intermediul lucrărilor lor, păstrarea şi promovarea meşteşugurilor, oferind în același timp publicului de toate vârstele o pledoarie pentru tradiţie.

Printre meșteșugurile tradiționale ilustrate în cadrul manifesării, se regăsesc: olăritul, prelucrarea lemnului, industria casnică, port popular, confecţionarea instrumentelor populare, încondeierea ouălor, pielărit, blănărit, confecţionarea măştilor populare, realizarea de icoane, de podoabe sau de împletituri din nuiele ori din sfoară. Alături de o amplă expoziție cu vânzare de obiecte tradiționale, meșterii vor susține demonstrații și activități interactive de tip atelier.

Târgul Meșterilor Populari poate fi vizitat după următorul program:

–  vineri, 17 mai: orele 10.00 – 19.00;

–  sâmbătă, 18 mai: orele 10.00 – 19.00;

–  duminică, 19 mai: orele 10.00 – 17.00.

Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 17 mai 2024, de la ora 12.00, pe Esplanada Palatului Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *