Taranul roman, dupa alegerile prezidentiale: “Suntem un popor de tranzitie!”

Sharing is caring!

Privati de accesul la televizor, internet si, implicit, la retelele de socializare, oamenilor din satele romanesti le-a ramas doar speranta la un trai decent. Spera ca votul pus pe buletinele electorale sa le readuca traiul demn, pe care l-au pierdut de multi ani.

Traiesc intr-o saracie lucie, cu pensie mica si bani chetuiti pe medicamente. Politica facuta la Bucuresti nu se potriveste cu cea din sat, spun oamenii simpli.

In satele din Iasi, oamenii au avut la dispozitie 501 sectii de votare, pentru primul tur al alegerilor prezidentiale. Ce isi doresc alegatorii din comunele din judet de la noul sef de stat?

Sa nu mai plece copiii din tara, sa ramana aici, sa creeze locuri de munca, sa acorde drepturi la pensionari, salariile marite, un trai mai bun. Cu 600 de lei pe luna, dupa 45 de ani de munca, de 5 ani de zile ma judec cu ei sa imi acode o grupa de munca. De oricine ar veni la conducere, nu stiu ce se va intampla, daca nu se iau niste decizii ferme pentru popor, pentru copii. Am baiat plecat din tara, care nu mai vine inapoi. Nu au o siguranta de azi pe maine, suntem un popor de tranzitie. Suntem total dezamagiti”, ne spune o persoana.

“Lucrez din ’84. A fost si bine, a fost si rau, speram sa fie mai bine, doar speram, ca nu am incredere in ei“, a adaugat altcineva.

Pe judet, actualul sef de stat, Klaus Iohannis, care a fost sustinut de PNL, a obtinut un procent de putin peste 36%, iar candidatul PSD, Viorica Dancila, a fost votata de putin peste 21% dintre alegatorii din mediul rural. Candidatul USR- PLUS s-a clasat pe locul trei, cu putin peste 17% din voturile validate.

shares