Țara ta, tradiția ta

foto_artizanat

Primul program educaţional axat pe promovarea Patrimoniului UNESCO din România, ”Ţara ta, tradiţia ta”, aflat la cea de-a doua ediţie, s-a extins, anul acesta, la nivel naţional. Ediţia 2018 s-a derulat în perioada mai-iunie, în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Braşov, Timişoara, Brăila, Suceava, Bucuresti si Iasi şi a reunit elevi din clasele V-VIII din peste 60 de şcoli înscrise în program.

Astazi, la Palatul Culturii din Iasi, a avut loc ultima sesiune a programului national „Tara ta, traditia ta”. Intalnirea cu elevii a fost structurată în două părţi – Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactivă, a 16 obiective UNESCO din România şi Atelierele practice.

Copiii au fost captati de atelierele practice în cadrul cărora cei mai mici sau mai mari au experimentat bogata moştenire rurală şi artistică din România.

Avem o țară minunată, o iubim, umblăm pe drumurile ei, în satele ei, îi căutăm minunile cunoscute sau cele despre care am auzit mai puțin- acesta este mesajul central al programelor „Tara ta, traditia ta”.