Tara deznadejdii. Pacienta arsa in sala de operatie a murit

floreasca_dc_47567600

Femeia de 66 ani internata la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti a decedat, in urma arsurilor suferite dupa interventia chirurgicala nefericita efectuata de echipa medicului Mircea Beuran.

Va reamintim, pacienta a fost operata de cancer iar incidentul a avut loc pe data de 22 decembrie. „Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc”, a anuntat Emanuel Ungureanu, deputatul care a aflat de acest caz si l-a facut public.

Ministrul Sanatatii a transmis condoleante familiei si a promis ca va continua ancheta in acest caz.

”Am luat această decizie de a comunica datele la sfârșitul anchetei, tocmai pentru a se evita speculațiile. Este un caz cu multe implicații și, din respect față de pacientă și familia sa este corect să tragem concluziile când avem toate dovezile și declarațiile clare ale celor implicați. Vă asigur că nu vom temporiza mersul anchetei”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.