Tanczos Barna: „Pregătim cea mai amplă campanie de împădurire din România” 

padure

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că se fac pregătiri pentru cea mai amplă campanie de împădurire din România, având în acest sens o nouă întâlnire cu reprezentanţii gărzilor forestiere din ţară.

„Pregătim cea mai amplă campanie de împădurire din România. În curând, lansăm sesiunea de depunere de proiecte pentru plantarea a peste 56.000 de ha de păduri. Programul este finanţat din PNRR cu 500 milioane de euro”, a transmis ministrul printr-o postare pe Facebook.

Acesta a participat, la Facultatea de Silvicultură din Braşov, la întâlnirea reprezentanţilor gărzilor forestiere din ţară.

„Ei vor fi responsabili pentru evaluarea proiectelor şi activităților de împădurire.  Le mulțumesc colegilor, am primit propuneri şi observații extrem de utile, legate de procedura de implementare a campaniei.  Le-am cerut să fie pregătiți, să vină în ajutorul tuturor celor care doresc să înființeze o pădure nouă”, a mai spus Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, pentru a beneficia de finanțare, proprietarii de teren trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0,5 ha, sau perdele forestiere de protecție a terenurilor agricole cu o suprafață de cel puțin 0,1 ha. Împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră, în care sunt detaliate speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantați, precum și densitatea plantațiilor.

Pe lângă finanțarea plantării, proprietarii noilor suprafețe forestiere vor primi anual 456 euro pentru fiecare ha de pădure înființată, timp de 20 ani.