Tánczos Barna a solicitat IGSU să verifice toți operatorii economici din domeniul gestionării deșeurilor în privința securității la incendiu

277519069_305869271631675_4019728107078241399_n

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a solicitat IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania să verifice toți operatorii economici din domeniul gestionării deșeurilor, în ceea ce privește securitatea la incendiu, după ce în urmă cu o zi un centru REMAT a luat foc.

„Este absolut inadmisibil ca, la un agent economic autorizat, să se întâmple așa ceva. Ministerul face eforturi uriașe pentru ca deșeurile să fie colectate selectiv și să ajungă în unități autorizate, și nu putem să acceptăm ca în asemenea unități să se producă astfel de incidente. Încă așteptăm rezultatele controalelor ISU cu privire la cauza producerii evenimentului de la Glina. Agenții economici și autoritățile din domeniul protecției civile au însă datoria, în primul rând, să prevină astfel de situații. Astăzi, am cerut #IGSU să realizeze, prin structurile sale, controale la toți operatorii care activează în domeniul colectării, sortării, depozitării sau reciclării deșeurilor, dezmembrărilor auto etc. Avem o legislație foarte clară în ceea ce privește securitatea la incendiu și este nevoie de o atenție deosebită în acest sector economic, unde orice astfel de eveniment poate aduce prejudicii asupra mediului și sănătății umane”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

De asemenea, demnitarul a dispus ca Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM să furnizeze IGSU lista tuturor agenților economici autorizați în acest domeniu de activitate, în vederea demarării controalelor tematice.