Tancurile nemtilor sunt kaput. Intr-un sigur exercitiu 18 Pumas s-au stricat

Schützenpanzer_Puma_der_Bundeswehr_(49919110048)

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a convocat astazi o întâlnire de urgență cu generalii săi pentru a discuta despre ultima criză care a lovit armata germana.

Întâlnirea de urgență urmează scurgerii unui e-mail de la un comandant superior către șeful forțelor armate Bundeswehr, în care acesta deplânge starea jalnică a vehiculelor de luptă de ale diviziei sale.

„Chiar și cu cele mai bune pregătiri, problema vehiculelor a devenit un joc de loterie”, i-a scris generalul-maior Ruprecht von Butler șefului său, potrivit unei copii a e-mailului citat de Der Spiegel.

În timpul unui exercițiu din această lună de pregătire a unei brigăzi de tancuri Bundeswehr pentru includerea în forța de răspuns „înalt de pregătire” a NATO, toate cele 18 vehicule moderne de luptă ale infanteriei germane s-au stricat, a scris von Butler.

Tancurile, cunoscute sub numele de Pumas, au suferit o multitudine de defecțiuni de la cele electronice până la „defecte de turelă”. Soldații au fost nevoiți să abandoneze unul dintre tancuri după ce cablurile lui au luat foc.

Puma sunt concepute pentru a muta trupele pe câmpul de luptă și sunt echipate cu o varietate de sisteme de arme, inclusiv un tun de 30 mm capabil (cel puțin în teorie) să tragă sute de cartușe pe minut.

Ca urmare a problemelor, Bundeswehr nu are de ales decât să se bazeze pe precursorul lui Puma, Marder din anii 1970 – unul dintre modelele de tancuri pe care Ucraina a fost dornică să le cumpere din Germania, dar pe care Berlinul a refuzat să-l vândă.

Principalul tanc de luptă al Germaniei, cunoscut sub numele de Leopard II, a luat parte și el la exercițiile recente și a avut rezultate mult mai bune, a relatat generalul.