Tancurile capturate de ucrainieni sunt reparate si folosite contra rusilor

tanc

Armata ucraineană are acum mai multe tancuri decât la începutul războiului. Unele tancuri sunt capturate în timpul bătăliilor iar alte sunt lăsate neavariate pe câmpul de luptă de ruși, atunci când forțele de operațiuni speciale ucrainene sau partizanii le întrerup aprovizionarea cu combustibil.

„Armata ucraineană le ia, le repara și le folosește pentru a apăra Ucraina. Aceasta se referă la orice vehicule, cum ar fi tancuri, vehicule de luptă de infanterie și altele”, a menționat Petro Kuzyk, șeful Forțelor Teritoriale de Apărare Kiev.

Acesta s-a referit si la ultimele lupte duse impotriva rusilor. „Un oarecare succes a fost obținut în jurul Kievului. Inamicul a fost împins mai departe. Pe malul stâng, ieri, lângă Baryshivka, a avut loc un atac reușit asupra așezărilor, și anume Lukianivka. A fost complet eliberat. A servit drept așa-zisul punct forte pentru ocupanți. Erau câteva sute de soldați, tancuri și echipamente. Echipamentul a fost ars, tancurile au fost avariate, iar unele vehicule au fost luate ca trofeu. Din păcate, doar 40 de ocupanți au fost uciși, potrivit datelor confirmate. Restul au fugit, unii dintre ei ascunzandu-se în pădure. Acum armata noastră îi caută”, a spus Kuzyk.