Tânărul care și-a dat licența pe patul de spital și-a revenit complet

Carol, tanarul care si-a dat licenta de pe patul de spital inainte de a fi operat pe creier și-a revenit miraculos. Acum, s-a intors la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi unde a inceput tratamentul cu gamma Knife pentru a scapa de ramasitele tumori de 9 cm pe care le-a avut pe creier. Medicii spun ca este un miracol ca tanarul a reusit sa treaca cu bine peste o astfel de operație care ii afecta viata.

Carol este un student eminent ce a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi dupa ce a avut mai multe dureri de cap insuportabile. Aici avea sa primeasca un diagnostic crunt. Tumoare cerebrală benignă cu un diametru de 9 cm. A fost internat de urgenta, timp in care tanarul si-a prezentat si licenta de pe patul de spital. Mai apoi a fost operat si se pare ca totul a fost un succes. Acum, la trei luni de la interventie, tanarul si-a revenit complet si a calcat din nou pragul Spitalului de Neurochirurgie pentru a urma tratamentul cu Gamma knife.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:

“Cazul tânărului este unul din cazurile fericite. În ceea ce privește clinica noastră, în care s-a reușit într-o echipă medicală complexă să facem o rezecție a unei tumori gigante care îi punea în pericol viața și datorită situației sale modifica inclusiv comportamentul și calitatea vieții. Să nu uităm că el este un student eminent. A avut tăria necesară să își dea examenul de licență de pe patul de spital, înainte de intervenția chirurgicală, iar după operație să se recupereze complet, nu doar partea motorie postoperatorie, ci și componenta psihică, este un lucru extrem de important. Asta arată voința, dorința de a lupta și de a fi un exemplu pentru ceilalți pacienți.”

Carol îi numește eroi pe medicii care i-au redat sansa la viata.

Carol Felix Adam, student:

“Optimist, voios, bucuros, cu chef de viață cum nu am mai avut până acum. Mi s-a acordat o nouă șansă la viață. E o amintire care nu se va uita niciodată.”

Insa, și acum il asteapta un drum lung de parcurs. Tanarul trebuie sa faca sedinte de tratament pentru a scapa complet de tumora.

„El va efectua un tratament fracționat, adică o doză de radiații destul de mare care este fracționată pe parcursul a cinci zile. Aceasta îi va asigura un control local al acestei tumori aproape de sută la sută sau să vorbesc în termeni pe care și el poate să îi înțeleagă: vindecarea lui. Pentru că vorbim de o leziune vindecabilă. Deci din punctul nostru de vedere, astăzi Adam este un pacient care a suferit o intervenție chirurgicală complexă, urmează un tratament de radiochirurgie de tip Gamma Knife inovativ, și la final va fi vindecarea lui. Poate să își continue viața și să facă tot ceea ce și-a propus în viață.”

Medicii ieșeni trag un semnal de alarma si spun ca din ce în ce mai mulți tineri se confrunta cu probleme de sănătate si cu leziuni ale creierului și coloanei vertebrale. Totul datorită unei vieți stresante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *