Tanarul baut si fara permis care a produs un accident la Dobrovat a fost retinut de politisti

catuse-arest-696x418

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 24 decembrie, un tânăr de 29 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DJ 247, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu nişte copaci, în urma impactului rezultând rănirea tânărului.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat în cauză, ieri, tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Astazi, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi.