Tânără din Ucraina în travaliu, amenințată cu arma de ruși. A fost forțată să nască acasă, monitorizată online de un medic obstetrician

img (43)

O tânără din satul ucrainean Kandybine, Nikolaev, aflată în travaliu, a fost amenințată cu arma de soldații ruși și împiedicată să meargă la cel mai apropiat spital. Neavând altă variantă, femeia a născut acasă, asistată online de un medic obstetrician.

Debutatul ucrainean, Maksym Beznosenko a făcut publică povestea tinerei mame, pe o rețea de socializare. Acesta povestește cum femeii i-a venit sorocul în noaptea de 10 spre 11 martie, însă nu i-a fost permis să meargă la spital fiind amenințată cu arma. Astfel, aceasta și-a luat inima în dinț, iar la scurt timp a născut acasă un băiețel perfect sănătos.

Aceasta a fost ajutată și de o asistentă medicală chemată de urgență, care asculta instrucțiunile unui medic apelat prin video call.

Cu ajutorul telemedicinei, s-a născut un băiețel, Matei”, a anunțat cu bucurie șeful administrației regionale de stat din Nikolaev, Vitaly Kim.