Tânără de Iași, sfâșiată de urs la Bușteni. Mama fetei: „I-am zis ca daca te duci ai grija la ursi, la rape, la toate astea pentru ca sunt foarte periculoase”

O tanara ieseanca în vârstă de 19 ani, mare iubitoare a muntelui, a fost sfasiata de un urs in timp ce se afla in drumetie in Jepii Mici din Bucegi. Impreuna cu ea era si prietenul fetei care a asistat la scena de groaza.  Baiatul a povestit ca animalul a iesit dintre copaci si a prins-o pe fată de picior. Atentie, urmeaza informatii care va pot afecta emotional.

Din primele cercetari a reiesit ca tinerii nu cunosteau traseul pe care s-ar fi aventurat. În timp ce mergea pe potecă, un urs a ieşit dintre copaci şi a prins-o pe fată de picior. În încercarea de a se elibera din colţii animalului, atât ea, cât şi ursul s-au prăbuşit într-o prăpastie de 120 de metri adâncime. Cel care a dat alarma este chiar iubitul tinerei, care a suferit un soc in momentul atacului. Imediat, salvamontistii si jandarmii au pornit in cautarea fetei. Dupa cateva minute de cand au ajuns in locul indicat de iubitul tinerei, salvamontistii au descoperit animalul si trupul neinsufletit al victimei. Parintii fetei sunt in stare de soc, mai ales ca mama sa a avertizat-o sa nu mearga prin padure pentru ca sunt pericole.

Laura Zaharia, mama victimei:

„ Eu i-am zis, te rog nu te du. I-am zis sa aiba grija si a zis ca nu. I-am zis ca daca te duci ai grija la ursi, la rape, la toate astea pentru ca sunt foarte periculoase. ”.

Ultima discutie pe care tanara a avut-o cu mama sa a fost in jurul pranzului, inainte de a se intampla tragedia. Se pare ca fata se mai intalnise si in alte excursii cu ursii dar de fiecare data a reusit sa scape.

Laura Zaharia, mama victimei:

„Din cate am aflat de la tatal ei ca mie nu mi-a zis ca a mai fost odata fugarita de un urs. Acum vad ca i-a fost fatal.”

Intreaga familie este socata de ceea ce s-a intamplat.

Vox, cumnata mamei:

„Ea nu a raspuns la telefon, mama este in Italia, sora cealalta nu putem sa luam legatura ca nu ne spune nimic. Lucrau toti, erau muncitori.

Abia după ce sălbăticiunea este ucisă, salvamontiştii au putut recupera trupul fără viaţă al victimei. Zona în care s-a petrecut tragedia este cunoscută ca fiind una în care urşii îşi fac frecvent apariţia. Salvamontiştii spun însă că acest exemplar era extrem de agresiv. Politistii cerceteaza acum cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *