Tânără de 21 de ani, grav rănită într-un accident cu ATV-ul, pe pârtia Vârtop-Arieșeni. A fost transportată cu elicopterul SMURD la Oradea

img - 2023-02-12T171115.599

Un incident nefericit s-a petrecut la finalul săptămânii, în judeţul Alba. Salvamontiştii anunţă că o tânără de 21 de ani din Bihor a fost rănită grav după ce a făcut accident cu ATV-ul în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieșeni. În urma apelului la 112 a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Salvamont Alba a intervenit duminică după-amiază la un accident de ATV în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieșeni, unde salvatorii montani au fost chemați pentru acordarea primului ajutor unei tinere de 21 ani, din județul Bihor, care a suferit un politraumatism cu plagă frontală, traumatism de coloană vertebrală și de bazin precum și multiple escoriații. În urma apelului la 112 a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Arad pentru transportul victimei către UPU-SMURD Oradea.

„Salvamont Alba dorește să supună din nou atenției problema portului căștii de protecție, atât pe pârtiile de schi, cât și pe vehiculele de tipul snowmobil sau ATV, întrucât se constată o creștere a incidenței accidentelor cu urmări majore asupra integrităţii utilizatorilor”, arată salvamontișii din Alba. În acest sfârșit de săptămână, Salvamont Alba a avut deja 11 intervenții.