Video | Tânăra de 15 ani lovita de autobuz este în comă la Spitalul de Neurochirurgie

În urma accidentului de ieri din cartierul Dacia din Iași, în care o adolescentă a fost lovită de un autobuz CTP, s-a demarat o anchetă internă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul și tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați.

Adolescenta de 15 ani a fost transportată de urgență la Spitalul de Neurochirugie, iar în acest moment este stabilă, dar în stare de comă.

Lucian Eva, doctor în  Neurochirurgie: „Pacienta în vârstă de 15 ani s-a adresat Serviciului de Neurochirurgie din cadrul spitalului nostru, pentru un politraumatism prin accident rutier. În urma impactului, a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, ceea ce a indus o stare de comă gradul I. La nivelul creierului, sunt niște zone de contuzie și leziuni hemoradice sudurale. În plus, mai sunt niște fracturi la nivelul oaselor craniului. Pacienta mai prezintă și fracturi la nivelul membrelor, toracele și abdomenul sunt integre. Din punct de vedere hemodinamic, este stabilă. În momentul de față, menține starea de comă, dar este stabilă, intubată, ventilată și rămâne să facem tratamentul de susținere a funcțiilor vitale”.

Ca urmare a consumării băuturilor alcoolice în timpul serviciului, șoferului vinovat i se va desface contractul de muncă.

Cristian Stoica, director CTP: „Măsurile sunt în continuare cele care au fost și până acum, adică se testează dimineața la ieșire șoferii și vatmanii cu alcooltestul. Cei care prezintă anumite indicii că ar fi consumat ceva cu o seară înainte, sunt separați și trimiși acasă și sancționați. Controalele se fac și la capăt de linie de către echipajele de Siguranță Circulație, care au în dotare alcooltest. Bineînțeles că nu se pot acoperi toate mijloacele de transport, care sunt în jur de 150 de unități, dar, prin sondaj, facem la capăt de linie această chestiune. Din păcate, evenimentul de ieri a arătat că, la capăt de linie, este un obicei să se mai coboare și să se mai cumpere alimente și alte lucruri. Toleranța la alcool este zero pentru că trebuie să fie responsabili. Ei transportă oameni și nu un om. Transportă cel puțin 70-80 de oameni în autobuz. În ceea ce privește alcoolul, se prevede defacerea contractului de muncă”.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional.