Tânăra care a născut în faţa spitalului vrea să meargă în instanţă. Bunica ei: „Este traumatizată. Îi era frică să nu moară şi ea şi copilul”

Tânăra de 24 de ani, care a născut în faţa spitalului din Urziceni, a fost externată împreună cu fetiţa. Cele două se simt bine.

Însă, spune mama, trauma o va urmări tot restul vieţii. Între timp, apar noi dezvăluiri despre tratamentul de Ev Mediu din spital. Un medic a fost înregistrat în timp ce ţipă, umileşte şi jigneşte un pacient şi pe rudele acestuia. „Mori, ce dacă mori” îi spune doctorul unei femei care cere ajutor.

Sunt imaginile care au revoltat o ţară întreagă. O tânără naşte pe trotuar în curtea spitalului fără niciun ajutor din partea medicilor sau asistentelor. 

Aşa a venit pe lume Sonia. O fetiţă care a trebuit să lupte încă din prima zi de viaţă. Azi, a fost externată împreună cu mama sa. Sunt bine amândouă. 

Pentru chinul prin care a trecut, tânăra vrea să dea în judecată spitalul. 

Bunica Soniei: „Ne-a spus doar: Eu vă sun la salvare, n-am ce să vă fac. Ne-a spus: Duceţi-vă la poartă că acolo vine salvarea. Pe doamna asistentă am trezit-o din somn. Este traumatizată. Îi era frică să nu moară şi ea şi copilul. Ea rămâne cu o traumă şi o frică.” 

Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă în această zi au fost sancţionaţi. Raportul DSP Ialomiţa a arătat că tânăra mamă nu a fost consultată de niciun medic, însă parafa lui a fost folosită pe fişa pacientei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *