Tânăra care a mers 1.600 km dus-întors până la Iași pentru a se vaccina a primit zeci de înjurături pe Facebook

Ștefania Ioana Marinescu este o tânără de nici 18 ani, liceană, care a vrut neapărat să se vaccineze și pentru aceasta, a făcut un drum, împreună cu părinții săi, de peste 1.600 de kilometri, mergând cu mașina de la București până undeva într-o comună din județul Iași. Bucuroasă de această experiență, și-a împărtășit gândurile pe un grup de Facebook. Postarea Ștefaniei, preluată de RO-Vaccinare, i-a adus fetei multe aprecieri, comentarii admirative, dar și înjurături.

„Pe moment, le-am luat în râs (înjurăturile – n.r.), pentru că uneori, știți că râzi ca să nu plângi. Dar nu era de plâns, era doar dezamăgire. Nu cred că a contat ce vârstă aveam. În opinia lor, nu ești un om, în opinia lor ești doar o persoană”, a declarat Ștefania, miercuri seara, la Digi24. 

„Era un text scris la 4 dimineața, am zis să scriu și eu, poate nu strică, poate ajut pe cineva, poate mobilizez pe cineva. M-am gândit apoi că dacă o singură persoană conving să se vaccineze, sunt mulțumită”, a spus Ștefania.

Fata a povestit cum a ajuns să se vaccineze în județul Iași.

„În duminica în care s-a dat drumul la cea de-a treia etapă a vaccinării (în martie – n.r.), mama a zis: Hai să intrăm cu o zi mai devreme, că mama, pentru fiecare membru al familiei, a butonat platforma până a găsit un loc. La unii nici ea nu știe cum a găsit. A găsit. Și mi-a spus: Vino repede, că mi-a apărut butonul ‘Programează-te’ pentru tine. Ne-am uitat. Totul roșu, zero. Și cum dădeam în jos pe centrele de vaccinare, văd acolo cu verde. Nu pot să vă spun cum a fost senzația că am văzut acolo locuri libere la vaccinare! Unde? În județul Iași! Mă duc la tata: Tată, mergem până în Iași? Mergem! Ai mei, dinainte să mă programez, mi-au zis: Mergem oriunde, numai să te vaccinezi” – a povestit Ștefania, la Digi24.

Sursa: digi24.ro