Tanar prins la Sculeni cu permis de conducere fals pentru care a platit 1200 euro

permis fals

Aseara, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Franţa, cetățeanul din Republica Moldova, R.M.,în vârstă de 21 de ani.

La controlul de frontieră, politistii având suspiciuni cu privire la faptul că tânărul deţine documente false au efectuat verificări suplimentare. În urma activităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit în husa telefonului mobil aparţinând lui R.M., un permis de conducere românesc care nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere, în perioada în care a muncit în Franţa, prin intermediul  unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte şi care, în schimbul sumei de 1200 de euro, i-a procurat documentul, garantându-i că este autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.