Tânăr din R. Moldova oprit la frontieră după ce a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut

1661262704176-tnrdinrmoldovaopritlafrontier1-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat în zona de responsabilitate un tânăr din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut.

Ieri, în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.

Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei. Întrucât cetăţeanul respectiv nu avea documente asupra sa a fost condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, şi cu sprijinul autorităților din R. Moldova, s-a stabilit că persoana este un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 21 ani și a trecut înot râul Prut cu intenția de a ajunge în România, în căutarea unui loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, persoana a fost preluată de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.