Tanar din Mosna fara permis, prins de doua ori intr-o saptamana baut la volan

Sharing is caring!

Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 2 aprilie, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Moșna, a fost depistat de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Moșna, fără deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului. În urma testării sale a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, la data de 6 aprilie, tânărul ar fi condus un aututurism, pe DN 28, în comuna Gorban, fără a deține permis de conducere și ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma impactului nu au rezultat victime omenești. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că autoturismul avea retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Totodată, tânărul emana halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre bologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 7 aprilie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Astazi, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni. Cercetările continuă.

shares