Tanar din Miroslava, arestat dupa ce a condus beat prin comuna

alcool

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat un tânăr, de 26 ani, care conducea un auto pe drumul public, având valoarea în alcooltest, în urma testării de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date a rezultat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, având în vedere că circula, în jurul orei 02.00, fără declaraţie pe proprie răspundere, acesta a fost sancţionat cu 500 lei amendă, conform  Legii nr. 55/2020.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 decembrie a.c., tânărul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 21 decembrie a.c., tânărul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.