Tanar din Buzau, retinut pentru escrocherie prin „metoda cabana”: a inchiriat de doua ori o pensiune care nu exista

Tanar din Buzau, retinut pentru escrocherie prin „metoda cabana”: a inchiriat de doua ori o pensiune care nu exista.

Modul de operare este unul simplu. Escrocul posteaza pe site-uri de socializare sau pe cele de vanzare ca inchiriaza o cabana. Ulterior, cei interesati ii vireaza un avans, la cererea acestuia. Dupa ce avansul este platit, escrocul dispare si nu mai poate fi contactat. In aproape toate cazurile cabana nici macar nu este a celui care o posteaza, iar pozele sunt luate de pe internet.

Potrivit IPJ Alba, tanarul ar fi publicat un anunt fals, pe o retea de socializare, potrivit caruia oferea, spre inchiriere o cabana pentru perioada sarbatorilor de iarna. Astfel, acesta ar fi reusit sa-l induca in eroare pe un barbat din Alba Iulia, care a virat in contul sau, cu titlu de avans, sumade 1.000 lei O alta persoana, din judetul Maramures, ar fi fost indusa, de asemenea, in eroare, in acelasi mod si ar fi fost prejudiciata cu suma de 500 de lei.

„In dimineata zilei de 11 ianuarie, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, locuinta tanarului a fost perchezitionata, iar politistii au ridicat inscrisuri si mijloace tehnice, utile anchetei. In cursul zilei de, 12 ianuarie 2024, tanarul retinut a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale. Cercetarile sunt continuate, pentru stabilirea intregii sale activitati infractionale”, a transmis, vineri, IPJ Alba, citat de cotidianul Opinia de Buzau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *