Tânăr de 32 de ani, în stare gravă după ce a refuzat oxigenul. A citit pe Facebook că îi face rău

Jurnalistul clujean, Cătălin Suciu, a povestit, pe o rețea socială, cazul unui tânăr de numai 32 de ani care a refuzat oxigenul doar pentru că citise pe Facebook că ar fi periculos. 

”Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani, depistat cu COVID-19, ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secție de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susțin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îți provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunțat la el și-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat.

Stătea cu masca de oxigen sub barbă și refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susținea.

Apoi a fost anunțat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat. Ei, “asasinii”, au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen.

Omul a vrut apoi să meargă la toaletă și-a văzut că nu se poate mișca din pat. Și că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea. A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere.

“Vă mulțumesc, doamnă doctor”, a spus”, povestește Cătălin Suciu pe o rețea socială.