Tanar de 17 ani din Iași, aflat in arest la domiciliu, prins dupa o urmărire ca in filme lângă Vatra Dornei

accident politie noaptea

Aseara, in jurul orei 18.50, un ofiţer de poliţie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, aflat în timpul liber, a observat pe str. Unirii, din mun. Vatra Dornei, un autoturism despre care știa că figura urmărit la nivel național din data de 01.01.2021. De îndată ofițerul aflat în timpul liber a luat măsurei pentru a păstra contactul vizual permanent cu vehiculul respectiv, în același timp anunțând conducerea unității care a dispus s-au constituirea unor filtre de circulație la ieşirile din municipiu, în vederea opririi autoturismului urmărit.

La ora 19.00, un echipaj de serviciu din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, în baza coordonatelor furnizate de polițistul aflat în timpul liber, a încercat oprirea autoturismului pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiștilor continuându-şi deplasarea pe DN 17  către  Bistriţa Năsăud.

După o urmărire de circa 6 km s-a reușit  blocarea și oprirea acestuia pe DN 17, la intrarea în localitatea Dorna Candrenilor, cu sprijinul  echipajului de poliţie rutieră aflat în serviciu.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit că persoana aflată la volanul autoturismului este un tânăr de 17 ani, din municipiul Iași, iar după verificarea în baza de date s-a constatat  ca acesta este dat în urmărire naționala pentru „furt de auto” iar la momentul identificării figura în stare de arest la domiciliu.

De asemenea, pentru autoturismul oprit există o semnalare de urmărire și identificare din data de 01.01.2021.     

Întrucât conducătorul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei pentru cercetări.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru documentarea activității infracționale, luând legătura totodată cu IPJ Iași – Serviciul Investigații Criminale în vederea preluării autoturismului și a persoanei urmărite.