Tăieri și toaletări de arbori în regim de urgență, în Parcul Copou și în Parcul Expoziției

taieri

Începând de astăzi, SPI execută o serie de tăieri și toaletări de arbori, în regim de urgență, în Parcul Copou și în Parcul Expoziției. Intervențiile sunt urgente, întrucât copacii vizați sunt bătrâni și / sau bolnavi și prezintă risc iminent de prăbușire, fiind astfel un pericol pentru cetățeni.

Fiecare intervenție de înlăturare a unui arbore este analizată și aprobată de Comisia specială de ordonare a vegetaţiei de la nivelul Municipiului Iaşi. Din această comisie mixtă fac parte specialiști de la Academia Română – Filiala Iași, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Primăria Municipiului Iași și Servicii Publice SA. Pe lângă analiza și aprobarea acestei comisii, fiecare intervenție are și avizul Agenției pentru Protecția Mediului Iași.

Deciziile de tăiere a unor arbori nu sunt aplicate decât după ce toate celelalte posibilități de eliminare a pericolului sunt epuizate! În astfel de situații, după îndepărtarea pericolului, echipele SPI pregătesc terenul pentru următoarea campanie de plantări (primăvară / toamnă), când toți arborii uscați sunt înlocuiți cu copaci tineri și sănătoși.