Taberele de supraviețuire din Iași, la mare căutare

216265843_1474271069586052_5906519359643755350_n

Taberele de supraviețuire sunt la mare căutare. Timp de cinci zile, copiii și tinerii învață să se descurce singuri în pustietate. Deprind principiile de baza ale alimentației în timpul deplasărilor și deslușesc orientarea pe hartă în pădure. Toate acestea, prin intermediul unei tabere pentru copiii curajoși,  organizată la Iași. Aceasta a fost luată cu asalt de „exploratori” din toate colțurile țării, dar și de peste hotare. 

„Ca să aprindem focul avem două metode principale. În primul rând, avem nevoie să crăpăm lemnul, să îl facem cât mai mărunt, până la nivel de creion sau deget. Această operațiune poate fi făcută cu o toporișcă, ori dacă nu, o să învățăm să o facem mult mai simplu cu cuțitul, pentru că toporișca este grea și nu o cărăm tot timpul la noi”

Micii cercetași care vin la Brucker Craft Iași învață în prima zi noțiunile de prim ajutor și leadership de tură. La fel, prima noapte o petrec în corturile deja amplasate, dar lucrurile se schimbă în următoarea zi când trebuie să se descurce pe cont propriu. În camp, vin copii de 10 și până la 17 ani, dornici de aventură și au ales pe hartă orașul Iași deși sunt din sudul, vestul țării sau din străinătate. 

„Am învățat să fac focul. Am învățat să fac singur de mîncare, să dorm la cort, să am grijă de ceilalți copii”.

„Mi-a plăcut foarte mult faptul că dormim afara. Nu trebuie să mai dormim la pensiune sau la hotel, dormim la cort”.

„Aș repeta această experiență în fiecare an, pentru că mie îmi place foarte mult să dorm în corturi și să fac contact cu natura”.

Ben Brucker, fondatorul taberei, îi învață pe copii într-un mediu controlat și sigur, unde deprind skill-uri necesare în explorarea mediului înconjurător. 

Ben Brucker – fondator tabără: „În principiu este o tabără de învățare, nu o tabără de odihnă. Avem în jur de 9, 10 module începând de la deplasare, orientare, reguli de campare, prim ajutor, gătit, obținere și întreținere foc. Deși la început tratează  cumva în joacă totul, își dau seama când încep să vadă primele unelte taietoare, spală, își dau seama că devine foarte serios”. 

Tabără se desfășoară pe durata a cinci zile și costa 1000 de lei pentru fiecare copil. Grupele sunt formate din câte 10 participanți, iar activitățile se desfășoară pe grade de dificultate diferite de la o ediție la alta.