Sute de vieti salvate la Spitalul de Neurochirurgie Iași

Lucian_Eva

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a efectuat sute de interventii pe creier, in ultimele luni, folosind cele mai noi tehnologii. Laboratorul de radiochirurgie stereotactica Gamma Knife a salvat pana acum sute de vieti ale pacientilor care nu mai aveau nicio sansa de tratament.

Bolnavii din toata tara vin sa se trateze la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.Unul dintre cele mai revolutionare tratamente fara bisturiu si durere ofera pacientilor o sansa la viata. Prin cateva sedinte de iradiere, acestia sunt tratati complet de tumori pe creier.

Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iasi: „Pana acum noi am efectuat aproximativ 150 de iradieri si in trei luni de zile ceea ce este un numar impresionant pentru ca vorbim de niste interventii chirurgicale. Nu ai cum fizic sa realizezi 150 de interventii in trei luni de zile prin metodele clasice. Important este ca au beneficiat de aceasta terapie pacienti care anu ar fi avut nicio sansa sa traiasca”.

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi are cea mai mare finantare pe tara ca urmare a acestei activitati.

Colaborarea cu Laboratorul de radiologie interventionala, în 2015, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin colegii mei fac vizite periodice de monitorizare am vazut ca in cateva luni aceasta echipa a crescut extraordinar de mult in a efectua inteventii de neurochirurgie din ce in ce mai complexe. Am fost intrebati dupa un an de zile, la Casa Nationala unde analizam indicatorii am remarcat ca am ajuns sa fim aproape ca finantare fata de celelalte spitale care aveau o vechime in acest program national”, a spus Corina Gâscă medic șef CJAS Iasi.

Tratamentele prin Gamma knife sunt decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.