Sute de români, înșelați cu milioane de lei de către un producător de mobilă. Polițiștii au deschis un dosar penal

62315150

Anchetă după ce sute de persoane susțin că ar fi fost înșelate, în total, cu peste 2 milioane de lei de o firmă producătoare de mobilă. Oamenii ar fi rămas și fără bucătăriile comandate, dar și fără avansul achitat.  

Reprezentanții firmei nu mai preiau comenzi în punctele de lucru din România și spun că prioritizează comenzile deja plasate.

Sute de oameni susțin că în ultimele luni au semnat un contract cu această firmă și au dat un avans care a ajuns la câteva zeci de mii de lei. După câteva luni de așteptări și promisiuni neonorate, unii și-au cerut banii înapoi, dar fără succes.

Așa că mulți s-au îndreptat spre Poliție și spre Protecția Consumatorului, unde au făcut plângeri. Unii au apelat și la avocați, ca să demareze plângeri penale. Firma spune că s-a confruntat cu mai multe provocări în ultima perioadă, de unde și întârzierile la livrare.

Între timp, nu mai preia comenzi în niciunul dintre cele 14 puncte de lucru din țară și spune că lucrează pentru livrarea comenzilor deja plasate. Poliția a deschis un dosar penal pentru înșelăciune și au început cercetările.